Nieuws & Product informatie


Lindenhoff_logo

Lindenhoff


Naast mooi vlees genieten wij bij een diner ook van heerlijke oesters, verse vis of mosselen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een vispartner om mee samen te werken, die voldoet aan onze kwaliteitseisen en visie. En dat is gelukt; de komende tijd kunt u in onze webwinkel ook terecht voor prachtige vissoorten, schaal- en schelpdieren van onze ambachtelijke vispartner Jan Veerman.

Canadese-Canner_icon

Oosterschelde kreeft


De Oosterschelde kreeft is een bijzonder en uniek ‘product’ uit de Oosterschelde. De versheid staat garant voor een hoogwaardig kwalitatief product.

Oosterschelde-kreeft_icon

Canadese Canner Kreeft


Canadese Canner Kreeft is een wilde kreeftsoort, in het Latijn Homarus Americanus genoemd. Canner is de benaming voor de kleinste maat Canadese kreeft met veel smaak. De Canner kreeft is minimaal 8,25 cm lang. Het is een seizoensgebonden product verkrijgbaar in de maanden juli, augustus en september en wordt hoofdzakelijk met de korf bevist.

Zeekraal_icon

Zeekraal uit Portugal


Na jarenlange ontwikkeling is de zeekraal uit Portugal van zeer hoge kwaliteit, met een voortreffelijke licht zilte smaak. Portugal beschikt over een Mediterraan klimaat met invloeden van de Atlantische Oceaan, dit maakt dat de teelt van zeekraal uitsluitend bestaat uit pure en natuurlijke elementen. De zeekraal wordt geteeld in de provincie Setubal. De combinatie van temperatuur, de vele zonnestralen en getijen waarin het zeewater via rivier de Taag het land binnen stroom, zorgen voor een rijkelijk vruchtbare omgeving.

Oesters


Een oester is een eetbaar weekdier dat in ondiepe, warme wateren van de oceaan leeft. De schelp bestaat uit twee kleppen, de bovenste is vlak en de onderste gebogen. De buitenkant is ruw, grijskleurig en hard; aan de binnenkant bevindt zich het vlees dat kan variëren van romig beige tot grijskleurig. De smaak varieert van zout tot zacht. Oesters worden meestal levend gegeten.

Gillardeau

Oester

Zeeuwse Creuse

Oester

Platte Zeeuwse

Oester

7 Wilde Zeewieren


Door het ‘wild snijden’ van Jan Kruijsse wordt vers zeewier beschikbaar voor de Nederlandse chefs. De wieren worden op bestelling voor u gesneden. Nationaal Park de Oosterschelde is een natuurgebied met zeer goede waterkwaliteit. Het resultaat is het meest zuivere zeewier, in het wild gesneden. En kwalitatief beter dan gezouten en gedroogd zeewier. Het gebruik van zeewier wordt vaak geassocieerd met de Japanse keuken. Wat veel mensen niet weten is dat er ook in Europa een lange traditie op het gebied van zeewieren is. Zeewieren zijn juist prima inzetbaar in de Franse en Nederlandse keuken. Denk hierbij aan stamppot, salade of kort gestoofd. Spoel het zeewier in zoutwater, ± 8% zout, om eventueel oneffenheden te verwijderen.

Japans bessenwier

Vers gesneden uit de Oosterschelde.

Seizoen: april tot november. Smaak: pittige zeewier smaak. Bereidingswijze: blancheren, stoven of als tempura. Combineren met: aardappel en vis. De stevige smaak vraagt om een combinatie met andere stevige smaken.

Zeeslawier

Vers gesneden uit de Oosterschelde

Seizoen: van juli tot december Smaak: fruitige smaak. De structuur doet denken aan zeekraal. Bereidingswijze: rauw verwerken, kort stoven of frituren in tempura. Gedroogd en als poeder een super zoutvervanger. Geeft een rode kleur af. Combineren met: Zeer veel combinaties mogelijk, zowel hartig als zoet.

Iersmoswier

Vers gesneden uit de Oosterschelde

Seizoen: van juli tot oktober. In kleine hoeveelheden beschikbaar. Smaak: zonder bereiding is Iersmoswier vr ij hard. De smaak is zilt. Bereidingswijze: koken om als bindmiddel te gebruiken.
De bindende stoffen lossen op in het water. Ook als chips te frituren. Combineren met: te gebruiken in pudding of aspic.

Wakaméwier

Vers gesneden uit de Oosterschelde

Seizoen: van mei tot juni. Dit zeewier groeit als de water temperatuur onder de 15°C. Daarna verdwijnt het. Smaak: nootachtig aroma en minerale smaak. Bereidingswijze: zeer geschikt om vis mee in te pakken en vervolgens in de oven te garen. Combineren met: vis met een stevige smaak. Probeer ook eens samen met chocolade.

Roodhoorntjeswier

Vers gesneden uit de Oosterschelde

Seizoen: van juli tot december Smaak: fruitige smaak. De structuur doet denken aan zeekraal. Bereidingswijze: rauw verwerken, kort stoven of frituren in tempura. Gedroogd en als poeder een super zoutvervanger. Geeft een rode kleur af. Combineren met: Zeer veel combinaties mogelijk, zowel hartig als zoet.

Visdraadwier

Vers gesneden uit de Oosterschelde

Seizoen: bij een zachte winter het jaar rond. Smaak: krokant en licht zilt. Bereidingswijze: rauw houden. Kan à la minute besprenkeld worden met citroensap. Combineren met: mooi krokant bij romige crème, flan of puree.

Zee-Eikwier

Vers gesneden uit de Oosterschelde

Seizoen: het jaar rond verkrijgbaar. Smaak: zilt en nootachtig. Vrij stevig, wordt zachter bij verhitting. Bereidingswijze: koken of als chips door te bakken in de oven samen met olijfolie en sesamzaad. Combineren met: sojasaus, groenten en gerechten die een nootachtige toevoeging kunnen gebruiken.